leuke feestartikelen

leuke feestartikelen
verjaardagsfeest
vrijgezellenfeest
trouwfeest
babyshower
geboorte
kinderfeestje
slingers
ballonnen
feestversiering
themafeest

leuke cadeau tips
leuke kado tips
leuke cadeautips
leuk verjaardagscadeau
jubileum oorkondes
leuk cadeautje

feest kaarten
verjaardag uitnodigingen
feest uitnodigingen
geboortekaartjes
jubileumkaarten
verjaardagskaarten
trouwkaarten
sinterklaas kaarten
kerstkaarten
felicitatiekaarten

leuke themafeesten
apres ski
black & white
eighties
fifties
griezel
halloween
hawaii
mexicaans
oktoberfest
seventies

themafeest spelletjes
apres ski spelletjes
eighties spelletjes
fifties spelletjes
griezel spelletjes
halloween spelletjes
hawaii spelletjes
mexicaanse spelletjes
oktoberfest spelletjes
seventies spelletjes
sixties spelletjes
leuke sixties themafeest tips.

Een sixties themafeest! Eén van de geweldigste en vrolijkste themafeesten die er zijn. Het is de tijd van de hippies, flower power, vredessymbolen, Beatles, Woodstock en alle artiesten die daarbij horen zoals Jimmy Hendrix, Joe Cocker en The Who. De tijd van vrolijke kleuren, psychedelische muziek, de onvergetelijke musical Hair en Peace!

Decoratie:

Een kralengordijn voor je deur (populair in de sixties) brengt je gasten al gelijk in de sfeer van de sixties. Een ruimte kun je al snel versieren met ballonnen en slingers met alle kleuren van de regenboog, een sixties feest moet een kleurexplosie zijn. Aan de muur posters van popsterren uit die tijd: Beatles, The Rolling Stones, The Beach Boys, Janis Joplin, The Mamas & the Papas, enz.. Probeer een aantal lavalampen op de kop te tikken, ze waren niet aan te slepen in de sixties. Voor meer verlichting gebruik je lichtslangen in verschillende kleuren. Voor extra muurversiering kun je uitvergrote afbeeldingen van het ‘peace’symbool of grote smileys ophangen. In een rustig hoekje enkele zitzakken voor iedereen die even aan de drukte van je feest wil ontsnappen. Vergeet niet de Flower Power. Grote bloemen kun je aan de muur hangen of in grote vazen in de hoeken van de kamer zetten.
Feestversiering voor je sixties themafeest vind je hier. Om het helemaal af te maken
leuke Flower Power autootjes (staan geweldig op een tafel) en natuurlijk Peacetekens .

Uitnodigingen

Gebruik kleuren en symbolen uit de jaren ’60: veel kleur, peacetekens, smileys en bloemen. Wil je dat gasten zich verkleden? Vermeld het duidelijk op de uitnodiging en geef eventueel suggesties voor kleding.

leuke verkleedkleding

Kleding sixties feest:

Wowww een explosie van kleuren ook in de kleding van de jaren ’60. Lang haar was in, zowel voor vrouwen als mannen. Vrouwen droegen of lange ‘gewaden’ of korte jurkjes in sprekende kleuren en met grote motieven. Wijde pijpen waren voor broeken populair en plateauzolen voor zowel mannen als vrouwen. Bloemen in het haar, een peace-teken aan een ketting om de hals en om af het af te maken een klein rond ‘John Lennon’-zonnebrilletje.
Voor alle sixties-kleding klik je hier , de accessoires die erbij horen vind je hier . Natuurlijk de hippiekleding in alle kleuren , de accessoires voor een echte hippie en tenslotte veel peacetekens .

Eten en drinken voor een Sixties themafeest

Vegetarische hapjes waren populair in de sixties en in de hippiecultuur. Kleine vegetarische pizzaatjes zijn eenvoudig te maken net zoals gevulde tomaatjes of selderij stengels met een dipsausje. Maar je kunt ook denken aan de hapjes die in de jaren ’60 in Nederland bij een feestje hoorden. We geven een kort lijstje met echte retro-hapjes: gevulde eieren, gevulde hamrolletjes, garnalencocktail, blokjes kaas (met prikker), augurkjes in boterhamworst, haring op roggebrood, bloemkoolroosjes met een dip en tenslotte kleine bakjes pinda’s. Serveer alles op echte retro-schalen die je nog meer dan genoeg in een tweedehandswinkel of online kunt vinden. Bowl was populair en simpel te maken van enkele blikken fruit en je favoriete drankje.

Muziek

Een sixties feest kan niet zonder muziek, we hebben al veel artiesten genoemd die populair waren in die tijd en sommigen bleken zelfs onvergetelijk. Laat je gasten de tijd van Woodstock herbeleven met alle fantastische muziek van toen.

home © defeestartikelen.nl - leuke sixties themafeest tips