leuke feestartikelen

leuke feestartikelen
verjaardagsfeest
vrijgezellenfeest
trouwfeest
babyshower
geboorte
kinderfeestje
slingers
ballonnen
feestversiering
themafeest

leuke cadeau tips
leuke kado tips
leuke cadeautips
leuk verjaardagscadeau
jubileum oorkondes
leuk cadeautje

feest kaarten
verjaardag uitnodigingen
feest uitnodigingen
geboortekaartjes
jubileumkaarten
verjaardagskaarten
trouwkaarten
sinterklaas kaarten
kerstkaarten
felicitatiekaarten

leuke themafeesten
apres ski
black & white
eighties
fifties
griezel
halloween
hawaii
mexicaans
oktoberfest
sixties

themafeest spelletjes
apres ski spelletjes
eighties spelletjes
fifties spelletjes
griezel spelletjes
halloween spelletjes
hawaii spelletjes
mexicaanse spelletjes
oktoberfest spelletjes
seventies spelletjes
sixties spelletjes
leuke seventies themafeest tips.

Een seventies themafeest is Disco! Grote artiesten waren de Bee Gees, ABBA, Donna Summer en the Village People (en vele anderen). Aan het eind van de seventies is het ‘Saturday Night Fever’ met een flitsende John Travolta! ‘Cool’was het modewoord, neon en plateauzolen werden onmisbaar. Enkele tips voor een onvergetelijk seventies discofeest.

Decoraties voor een seventies feest

Om te beginnen is geen seventies feest compleet zonder dansvloer en een flinke hoeveelheid glimmende discoballen. Gebruik veel neonkleuren: roze, limoengroen en oranje. Het goedkoopste is om slingers en ballonnen in die kleuren in trossen op te hangen. Voor extra kleur kun je boa’s gebruiken, hang ze aan een wand of aan het plafond. Wanneer je een groot scherm tot je beschikking hebt speel daar dan de grote films uit deze tijd op af. Enkele superfilms uit deze tijd: Saturday Night Fever, Star Wars, Jaws, Rocky en King Kong. Hang posters aan de muur van sterren uit deze tijd: Farrah Fawcett, Sylvester Stallone, Burt Reynolds, Jack Nicholson, Goldie Hawn, Jodie Foster, Rutger Hauer en Monique v.d.Ven. Decoraties voor een seventies feest vind je hier en
nog meer disco (onder andere de discobollen) vonden we hier.

Uitnodigingen

Gebruik de populaire neonkleuren en vergeet niet het thema te vermelden: Disco! De smiley was nog steeds populair en makkelijk te gebruiken in een uitnodiging. De meeste gasten zullen wel begrijpen dat disco-kleding gewenst is maar zet het toch maar op de uitnodiging. (je kunt het niet verplichten maar een hint als ‘ik zou het leuk vinden wanneer je komt in jaren ’70 kleding’ is nooit verkeerd).

leuke verkleedkleding

Kleding:

We schreven het al, neon was de trend. Glitter was helemaal in. Pakken die in de jaren ’60 zo ongeveer waren verdwenen werden weer populair door een film als ‘Saturday Night Fever’. Mannen droegen oogverblindende blouses met rouches, vrouwen vervingen de korte rokjes door ‘hot pants’. Wijde broekspijpen voor zowel mannen als vrouwen hoorden bij de discotijd. Daarbij droeg je laarzen met plateauzolen. Zoek je nog kleding voor een seventies feest kijk dan eens hier.

Eten en drinken voor je seventies feest.

Fondue!

Het hoort bij de jaren ’70, bij ieder feest stond wel een fonduepannetje te pruttelen. Kaasfondue was de populairste maar het is leuk om allerlei verschillende fondues klaar te zetten. Vergeet ook niet de sausjes bij een vis- of vleesfondue. Maak het niet te ingewikkeld (was het in de jaren ’70 ook niet), er stond mayonaise op tafel en een fles ketchup.

Gevulde eieren

Meer retro kunnen we het niet maken, supersimpel om te maken en daarnaast staan er ladingen recepten online.

Chips met dip

De jaren ’70 stond stijf van de sausjes. Bak chips op tafel met een klein bakje dipsaus ernaast.

Alles aan een cocktailprikker

Onvermijdelijk bij een feestje, blokjes kaas met een augurkje aan een cocktailprikker. Maar er waren meer favorieten: blokjes ham, zilveruitjes, stukjes ananas, leverworst, meloen, kleine knakworstjes, enz.. Je kunt alles op een grote schaal leggen of de prikkers in een gehalveerde meloen steken. (denk nog maar even aan de schooltraktaties)

Rauw met een sausje

Fingerfood in jaren ’70 stijl. Kleine bloemkoolroosjes, worteltjes, selderijstengels, kleine gehalveerde tomaatjes (enz) met een dipsausje.

Drank

Bowl (met een tic), stukjes fruit met het sap in een grote schaal gemend met je favoriete drankje. In de jaren ’70 dronk je vooral wijn en bier en dat is reuze handig voor een feest en kost weinig voorbereiding. Wil je toch iets extra’s doen maak dan cocktails voor je gasten. Eventueel (wanneer je budget het toelaat) kun je een echte cocktailbar huren met een bartender erbij. Er was genoeg zonder alcohol, bowl kun je ook zonder de tic maken maar zet ook blikjes frisdrank neer. We weten niet zo goed of we dit onder alcoholisch of non-alcoholisch moeten zetten maar Shandy. Iedereen die in de jaren ’70 opgroeide kende dit drankje met een klein percentage alcohol en het is er nog steeds!

home © defeestartikelen.nl - leuke seventies themafeest tips