leuke feestartikelen

leuke feestartikelen
verjaardagsfeest
vrijgezellenfeest
trouwfeest
babyshower
geboorte
kinderfeestje
slingers
ballonnen
feestversiering
themafeest

leuke cadeau tips
leuke kado tips
leuke cadeautips
leuk verjaardagscadeau
jubileum oorkondes
leuk cadeautje

feest kaarten
verjaardag uitnodigingen
feest uitnodigingen
geboortekaartjes
jubileumkaarten
verjaardagskaarten
trouwkaarten
sinterklaas kaarten
kerstkaarten
felicitatiekaarten

leuke themafeesten
apres ski
black & white
eighties
fifties
griezel
halloween
hawaii
mexicaans
seventies
sixties

themafeest spelletjes
apres ski spelletjes
eighties spelletjes
fifties spelletjes
griezel spelletjes
halloween spelletjes
hawaii spelletjes
mexicaanse spelletjes
oktoberfest spelletjes
seventies spelletjes
sixties spelletjes
leuke oktoberfest tips.

Het Oktoberfest is een festival dat ieder jaar wordt gehouden in München. Een geweldig thema voor een heus bierfeest. Het traditionele Oktoberfest is (tja een open deur) in oktober maar je kunt het natuurlijk in iedere maand houden. Tips voor een Oktoberfest / Bierfeest voor volwassenen.

Decoraties voor je Oktoberfest themafeest

De kleuren van Beieren zijn blauw en wit. Haal vlaggetjes, ballonnen en slingers in die kleuren voor de echte Oktoberfest-sfeer. Een andere optie is om de kleuren van de vlag van Duitsland te gebruiken: rood, zwart en goud. Traditioneel vier je een Oktoberfest in tenten met daarin lange tafels. Maar daarvoor heb je echt wel een beetje buitenruimte nodig. Heb je alleen een binnenruimte zet daarin dan lange tafels met daarboven blauw/witte kleden als een soort baldakijn.
Rijg pretzels (die zoute koekjes) aan een lang blauw lint en versier hier je feestruimte mee of hang ze als lange slierten tussen de tenten. Voor meer sfeer huur je een accordeonist in die traditionele liedjes speelt (het liefst in lederhosen). Bierglazen in alle vormen en maten kun je vullen met bloemen van het seizoen, denk vooral aan wilde boeketten, geen keurige vaasjes met roosjes. Hang grote posters op van Beieren, reclameposters voor het Oktoberfest of vakantieposters van Duitsland. En tenslotte bij de ingang een groot bord met ‘Wilkommen!’.
Voor de liefhebbers maak je een bierproeftafel met bier uit Duitsland of Beieren. Tijdens het echte Oktoberfest in München mogen er alleen bieren geschonken worden die in München zijn gebrouwen: Hofbräu München, Augustiner, Paulaner, Löwenbräu, Hacker-Pschorr en Spaten. Maar om het niet te ingewikkeld te maken, schaf gewoon enkele populaire Duitse bieren aan. Wie kan de bieren uit elkaar houden?
Alle decoraties voor een geweldig Oktoberfest vind je hier en nog
veel meer Beierse feestartikelen hier.

Bierglazen

Traditioneel drink je bier uit glazen pullen van 1 liter. Dat is voor veel gasten waarschijnlijk een enorme hoeveelheid. Overweeg pullen van een halve liter, eventueel kun je gasten de pullen meegeven aan het eind van het feest als een leuke herinnering. Dat is natuurlijk, wanneer je budget het toelaat. Voor alle bierpullen voor een Oktoberfest kijk je gewoon hier.

leuke verkleedkleding

Kleding voor een Oktoberfest themafeest

Voor mannen: Lederhosen! Met een geblokt overhemd (rood, blauw of groen) en een groen hoedje. Voor vrouwen; korte rokjes met petticoat, veel kant en aan een schortje is niet te ontkomen. Overigens de kleuren van een Oktoberfest zijn blauw en wit, je kunt ook denken aan kleding met alleen die kleuren. Maak het af met lange vlechten in het haar en een edelweissketting.

Oktoberfest feestkleding voor mannen.
Oktoberfest feestkleding voor vrouwen.
Accessoires om je feestkleding helemaal af te maken.

Eten & Drinken voor een Oktoberfest

Bier
Over het drinken hoef je niet al te moeilijk te doen; Bier. Kies enkele leuke Duitse bieren, daar zijn er genoeg van. (Vraag je lokale slijter om advies en we hebben hierboven ook al een aantal genoemd.) Voor iedereen die absoluut geen bier wil drinken schaf je een paar flessen Duitse wijn aan.

Pretzels
De grote zijn niet eenvoudig in Nederland te vinden. Er staan enkele aanbieders online en je kunt ze ook zelf maken wanneer je een klein beetje baktalent hebt. De kleine zoutjes zijn er wel genoeg en dat is een goed alternatief.

Aardappelsalade
Het is meer een bijgerecht bij het vlees maar makkelijk om te maken en je zet het gewoon in grote schalen op de lange tafels.

Curryworst
Duitser kan je het niet maken. Ben je buiten dan leg je een hoeveelheid curryworsten op de barbecue. Als ze klaar zijn gaat er een meer dan flinke hoeveelheid currysaus overheen. Je serveert ze op een kartonnen schaaltje.

Bratwurst
Ze horen bij een Duits feest! Je kunt ze eenvoudig op de barbecue klaarmaken (en die stond toch al aan voor de curryworst) laat ze eerst wel even een minuut of 20 stomen in een bierbadje. (kan ook met water maar bier is nu eenmaal het thema) Doe dit heel voorzichtig want anders scheuren ze makkelijk. Voor een kleurtje leg je ze daarna nog even op de bbq. Je serveert ze met zuurkool of een sausje.


Kip in Bier
Maak een marinade van bier, mosterd, laurier en rozemarijn. Leg kippenpoten daar minstens een dag in om de smaken goed in te laten trekken. Daarna kun je ze bakken in de pan of op een barbecue leggen.

home © defeestartikelen.nl - leuke oktoberfest tips