leuke feestartikelen

leuke feestartikelen
verjaardagsfeest
vrijgezellenfeest
trouwfeest
babyshower
geboorte
kinderfeestje
slingers
ballonnen
feestversiering
themafeest

leuke cadeau tips
leuke kado tips
leuke cadeautips
leuk verjaardagscadeau
jubileum oorkondes
leuk cadeautje

feest kaarten
verjaardag uitnodigingen
feest uitnodigingen
geboortekaartjes
jubileumkaarten
verjaardagskaarten
trouwkaarten
sinterklaas kaarten
kerstkaarten
felicitatiekaarten

leuke themafeesten
apres ski
black & white
eighties
fifties
griezel
halloween
hawaii
mexicaans
oktoberfest
seventies
sixties

themafeest spelletjes
apres ski spelletjes
eighties spelletjes
fifties spelletjes
griezel spelletjes
halloween spelletjes
hawaii spelletjes
mexicaanse spelletjes
seventies spelletjes
sixties spelletjes
leuke oktoberfest spelletjes.

Bij een Oktoberfest gaat het om bier, hieronder dus de leukste bierspellen:

Ik heb nog nooit……..
Bedenkt een zin die moet beginnen met ‘Ik heb nog nooit….’ Bv. Ik heb nog nooit gevlogen (in een vliegtuig). Iedereen die ooit wel gevlogen heeft moet zijn glas leegdrinken. Het doel is om een zin te bedenken waarbij de hele groep tegelijkertijd moet drinken. Dat is moeilijker dan het klinkt.

Zessen
Zet zes verschillende glazen/kopjes op tafel met daaronder een briefje met een nummer van 1 t/m 6. Denk aan een theekopje, shotglas, liter bier pul, koffiemok, enz.. Om en om gooien deelnemers met een dobbelsteen. Het aantal ogen dat je gooit is het glas dat je leeg moet drinken. Je zult merken dat hoe later het wordt iedereen hoopt op een klein glaasje.

Hoog of laag
Je kunt het met een vrij grote groep spelen maar dan duurt het wel eindeloos. Wanneer je lange tafels hebt staan speel het dan eerder per tafel. Je hebt een pakje kaarten nodig en glazen bier. Stel iemand aan als de deler. Leg de eerste kaart open op tafel. De eerste speler moet raden of de volgende kaart hoger of lager is dan de kaart die op tafel ligt. Raad hij/zij het fout dan moet een glas bier worden leeggedronken en gaat het spel verder met de volgende speler. Is het goed dan speel je met dezelfde speler verder. Per speler speel je maximaal drie keer.

Flip, drink of strip
Iedere speler mag een munt opgooien en mag raden…kop of munt. Wanneer het goed wordt geraden gaat het muntje naar de speler rechts. Wanneer het fout wordt geraden heb je twee keuzes: een kledingstuk uittrekken of een glas bier leegdrinken en gaat de munt naar links. Mocht je denken dat je dan alleen maar hoeft te drinken om al je kledingstukken aan te houden…..je mag niet twee keer achter elkaar voor hetzelfde kiezen. Dus wanneer je een beetje slecht in raden bent is het; drinken, strippen, drinken, enz..

leuke verkleedkleding

Flip a cup
Je hebt er een aantal stevige plastic glazen met bier voor nodig en twee teams. Zet de teams tegenover elkaar aan een lange tafel met een glas bier voor iedere speler. De eerste spelers (aan het uiteinde van de tafel) drinken snel hun bierglas leeg, daarna zetten ze het glas omgekeerd op de tafel zodat een deel van het glas over de tafel hangt. Met een snelle beweging geven ze een tik onder de beker en proberen hem rechtop op de tafel te krijgen. Dan is de volgende speler van een team aan de beurt. Welk team weet dit het snelst te doen?

Kom over de brug
Leg 10 speelkaarten omgekeerd in een rij op een tafel. (dat is de brug dus) De eerste speler draait de eerste kaart om. Is dit een ‘gewone’ kaart met een getal tussen 2 en 10 dan ben je veilig. Wanneer de omgekeerde kaart een Boer, Vrouw, Koning of Aas is dan moet je het aantal slokken bier nemen waar de kaart voor staat. Boer = 1, Vrouw = 2, Koning = 3 en Aas is 4. Wanneer je een ‘veilige’ kaart hebt kun je verder spelen, heb je een boer, vrouw, koning of aas gedraaid dan gaat het spel verder met de volgende speler. Je kunt de brug steeds verder bouwen door er steeds series van 10 kaarten aan toe te voegen.

Roxanne
Roxanne van The Police. Je kunt er iedere song voor gebruiken maar er moet wel een soort van herhaling in zitten, woorden die steeds terugkomen. Zet de muziek aan, wanneer je ‘Roxanne’ hoort neem je een slok bier. Je kunt het ook spelen met een tv-serie of een film. Spreek van tevoren af op welk moment gedronken moet worden. Bijvoorbeeld wanneer er in een film een auto wordt gestart, wanneer iemand schreeuwt, enz.. Maak de rij drinkmomenten niet te lang want dat is voor iedereen onmogelijk om te onthouden. Maak desnoods een groot vel papier met daarop alle drinkmomenten

home © defeestartikelen.nl - leuke oktoberfest spelletjes