leuke feestartikelen

leuke feestartikelen
verjaardagsfeest
vrijgezellenfeest
trouwfeest
babyshower
geboorte
kinderfeestje
slingers
ballonnen
feestversiering
themafeest

leuke cadeau tips
leuke kado tips
leuke cadeautips
leuk verjaardagscadeau
jubileum oorkondes
leuk cadeautje

feest kaarten
verjaardag uitnodigingen
feest uitnodigingen
geboortekaartjes
jubileumkaarten
verjaardagskaarten
trouwkaarten
sinterklaas kaarten
kerstkaarten
felicitatiekaarten

leuke themafeesten
apres ski
black & white
eighties
fifties
griezel
halloween
hawaii
mexicaans
oktoberfest
seventies
sixties

themafeest spelletjes
apres ski spelletjes
eighties spelletjes
fifties spelletjes
griezel spelletjes
halloween spelletjes
hawaii spelletjes
oktoberfest spelletjes
seventies spelletjes
sixties spelletjes
Leuke mexicaanse spelletjes.

Pinata
We kunnen er niet omheen, pinata’s zijn leuk voor kinderen maar ook voor volwassenen. Vul een pinata met allemaal kleine snoepjes. (tip: géén kleverige snoepjes) Je hebt verder een blinddoek nodig en een stok om mee te slaan. Doe een speler een blinddoek voor en draai hem of haar enkele keren in de rondte. Geef de stok en probeer maar eens de pinata te raken!

Heet, heter, heetst
Zoek een aantal verschillende pepers bij elkaar: jalapenos, habanero, poblano, cayenne, padrón, enz.. Wie durft ze te eten? Begin bij de mildste (in dit rijtje de padrón) en wie durft tot de heetste te gaan? In de door ons genoemden is dat de habanero. Het is wel handig om een glas melk bij de deelnemers neer te zetten al zal dat bij de habanero weinig hitte wegnemen.

De beste margarita!
Wie kan de beste margarita maken? Er zijn veel recepten voor een geweldige margarita maar welke is nu de beste? Je kunt deze uitdaging al op de uitnodiging zetten, gasten kunnen dan zelf hun favoriete ingrediënten meebrengen. Vraag deelnemers wel om een eigen shaker mee te nemen. Wijs tijdens het feest een ‘jury’ aan.

Nacho tijd
Je speelt het buiten of in ieder geval op een vloer die tegen een stootje kan en vuil mag worden. Het spel wordt gespeeld in tweetallen. De eerste gaat bij een tafel staan met een grote schaal nacho’s voor zich. De eerste speler moet de handen op de rug houden. De tweede speler gaat achter de eerste staan en speelt de ‘handen’. De tweede speler voert dus de nacho’s aan de eerste. Het gaat redelijk rommelig worden dus vandaar dat je het beter buiten kunt spelen. Zet twee (of meer) teams tegenover elkaar. Welk team heeft het snelst alle nacho’s op?

leuke verkleedkleding

Cactus gooien
Voor kinderen leuk en zeker ook voor volwassenen. Je hebt er een grote opblaasbare cactus voor nodig en enkele ringen. Probeer de cactus zo stevig mogelijk neer te zetten. Dat is met een groot opblaasbaar geval soms een hele klus is. Je kunt hem ook in een grote bloempot zetten of in de pot die je gebruikt voor de kerstboom. Wie kan de ringen om de cactus gooien?

Gepeperde Sombrero dans
Het is een soort hoedendans met een hete twist. Je hebt muziek nodig, een sombrero en pepers. Kies niet voor super hete pepers zo kan vrijwel iedereen meedoen. Zet één persoon de sombrero op en zet de muziek aan. Zolang de muziek speelt wordt de sombrero doorgegeven. Niet in een kring gaan staan maar samen dansen op de muziek. Wie de sombrero heeft probeert hem op het hoofd van een ander te zetten. Wanneer de muziek stopt moet degene met de sombrero een peper in zijn geheel opeten. Daarom….hoe leuk het ook is kies niet voor super hete pepers sommige mensen kunnen daar echt misselijk van worden en dat draagt niet bij aan de feestvreugde. (en zet een glas melk bij de pepers)

Tacogevecht
Doe jezelf een plezier en speel het buiten want de tacokruimels vliegen je om de oren. Je hebt een twee houten pollepels nodig, taco’s en een klein speelveld (2 bij 2 meter is meer dan genoeg). Hang de tacoschelpen om de pollepels. Deelnemers moeten nu proberen om de tacoschelp van de ander te breken zonder dat hun eigen taco van de lepel valt. O ja, je mag elkaar natuurlijk niet aanraken, de pollepel is je ‘wapen’.

Bonenrace
Wie is nou niet dol op een goede chili? Bonen heb je er vooral voor nodig en in dit spel zitten er genoeg! Strooi op een tafel gedroogde bonen. Geef alle deelnemers een rietje en een beker. Het is de bedoeling dat ze een gedroogde boon aan het rietjes zuigen, naar hun beker lopen en de boon in de beker mikken. Zet er wel een tijdslimiet op van ongeveer 3 minuten. Wie heeft na drie minuten de meeste bonen in de beker?

home © defeestartikelen.nl - leuke mexicaanse spelletjes