leuke feestartikelen

leuke feestartikelen
verjaardagsfeest
vrijgezellenfeest
trouwfeest
babyshower
geboorte
kinderfeestje
slingers
ballonnen
feestversiering
themafeest

leuke cadeau tips
leuke kado tips
leuke cadeautips
leuk verjaardagscadeau
jubileum oorkondes
leuk cadeautje

feest kaarten
verjaardag uitnodigingen
feest uitnodigingen
geboortekaartjes
jubileumkaarten
verjaardagskaarten
trouwkaarten
sinterklaas kaarten
kerstkaarten
felicitatiekaarten

leuke themafeesten
apres ski
black & white
eighties
fifties
griezel
halloween
hawaii
mexicaans
oktoberfest
seventies
sixties

themafeest spelletjes
apres ski spelletjes
eighties spelletjes
fifties spelletjes
halloween spelletjes
hawaii spelletjes
mexicaanse spelletjes
oktoberfest spelletjes
seventies spelletjes
sixties spelletjes
leuke griezel spelletjes.

Tips en ideeën voor leuke spellen voor een griezelfeest voor volwassenen.

Licht als een veertje, stijf als een plank

Je zou het bijna een klassiek paranormaal spel kunnen noemen en soms…lukt het(?). Één persoon gaat op de grond liggen met de handen gekruist over de borst. Tenminste 5 personen gaan in een kring om de liggende persoon heen zitten. Ze houden hun handen boven de liggende persoon en herhalen ‘licht als een veertje, stijf als een plank’, dan geeft iemand een teken en iedereen doet twee vingers onder de liggende persoon. Als alles volgens plan gaat wordt de liggende persoon opgetild zo ‘licht als een veertje’. Of het echt gaat lukken weten we niet maar het zou wel een geweldige partytruc zijn!

De doos van Pandora

Maak vier dozen van Pandora, kartonnen dozen zijn meestal voldoende behalve wanneer je een ‘natte’ vulling in de doos wilt doen. (Bescherm de doos dan met plastic) Maak in iedere doos een gat groot genoeg om een hand in te steken. De vier dozen hebben ieder een ander thema: de ‘aardige’ doos (gevuld met snoep, veertjes, enz..), de ‘onplezierige’ doos (bv. gevuld met ijsklontjes), de ‘gruwelijke’doos (je kunt er natuurlijk levende wormen in stoppen maar ook flink doorgekookte spaghetti met veel olie en ketchup) en tenslotte de ‘enge’doos (denk bijvoorbeeld aan gepelde sinaasappelpartjes). Iedereen mag een doos uitkiezen om een hand in te steken. Verwissel de dozen wel na iedere beurt anders kiest iedereen natuurlijk voor de ‘aardige’ doos. Een goed begin voor je griezelfeest!

Horrorfilms

Het vergt echt wel enige voorbereiding maar ook de voorbereiding is leuk! Maak scènes uit horrorfilms na en laat je gasten raden uit welke film de scènes komen. Enkele voorbeelden: wit hockeymasker (Friday the 13th), douchegordijn met ‘bloed’ (Psycho), een grafsteen met ‘Gage’ (Pet Cemetry), een corsage met bloed (Carrie), een tv met ruis (Poltergeist). Het kan een doorlopend spel worden, aan het eind van de avond verzamel je de antwoorden, wie heeft de meeste geraden?

leuke verkleedkleding

Horror!

Vooral geschikt voor een feest met een beperkt aantal gasten, dim het licht, steek een paar kaarsen aan en vertel elkaar de beste horrorverhalen!

Horrorfilm Bingo

Wanneer jullie samen een horrorfilm gaan kijken maak er dan een heuse horrorbingo van! Maak bingokaarten met onderwerpen uit de film. Voorbeelden: bloed, een mes, dode, eng gelach, angstkreet, kus, enz.. Wie heeft als eerste zijn kaart vol?

Verkiezing van…..

Geen enkel verkleedfeest kan er natuurlijk zonder! Verkiezing van het engste kostuum of het origineelste kostuum. Je kunt zelf een jury samenstellen of je laat de gasten verkiezingsformulieren invullen die je aan het eind van de avond verzameld.

Raad de film

Maak groepen van ongeveer 5 personen. Doe kaartjes met de namen van horrorfilms in een doos. Iedere groep moet een kaart trekken en samen een herkenbare scene uit de film naspelen. De andere groepen moeten de film proberen te raden. Dit is een stil spel, de scene wordt uitgebeeld, de spelers mogen niet praten.

Moord Mysterie

Schrijf je eigen moordmysterie! Laat je gasten een moord oplossen. Het vergt veel voorbereiding, je moet een logisch moordverhaal bedenken en hints maken voor de gasten om de moord op te lossen. Ben je creatief dan is dit echt iets voor jou en je gasten zullen het geweldig vinden!

home © defeestartikelen.nl - leuke griezel spelletjes