leuke feestartikelen

leuke feestartikelen
verjaardagsfeest
vrijgezellenfeest
trouwfeest
babyshower
geboorte
kinderfeestje
slingers
ballonnen
feestversiering
themafeest

leuke cadeau tips
leuke kado tips
leuke cadeautips
leuk verjaardagscadeau
jubileum oorkondes
leuk cadeautje

feest kaarten
verjaardag uitnodigingen
feest uitnodigingen
geboortekaartjes
jubileumkaarten
verjaardagskaarten
trouwkaarten
sinterklaas kaarten
kerstkaarten
felicitatiekaarten

leuke themafeesten
apres ski
black & white
eighties
griezel
halloween
hawaii
mexicaans
oktoberfest
seventies
sixties

themafeest spelletjes
apres ski spelletjes
eighties spelletjes
fifties spelletjes
griezel spelletjes
halloween spelletjes
hawaii spelletjes
mexicaanse spelletjes
oktoberfest spelletjes
seventies spelletjes
sixties spelletjes
leuke fifties themafeest tips.

Een Fifties themafeest is rock ‘n roll, Elvis, Marlyn Monroe, de jukebox, hoelahoep, polkadots, drive-in en 45-toerensingletjes. Hoewel de meesten van ons deze tijd alleen kennen van Grease of oude afleveringen van Happy Days blijft het een populair thema voor een feest. Overigens ook een leuk thema voor een 50-jarig jubileum of een verjaardagsfeest voor een Sarah of Abraham.

Decoratie:

De kleuren van de jaren ’50 waren roze, zwart en aqua. Ballonnen en slingers in deze kleuren geven al gelijk de sfeer van de rock ’n roll jaren. We hebben ze voor je gevonden, roze decoraties vind je hier , zwarte decoraties hier en heel veel aqua hier . Probeer een aantal 45-toerensingles op de kop te tikken om aan de muur of het plafond te hangen. Daarnaast natuurlijk grote afbeeldingen van de sterren uit deze tijd, een (echte) jukebox of een grote foto ervan en metalen reclameposters van bijvoorbeeld Coca Cola. Rolschaatsen waren populair en nu kunnen ze mooi als versiering dienen, gewoon aan de muur hangen of bij de deur leggen.
Voor alle feestartikelen en decoraties voor je fifties feest klik je hier.

Uitnodigingen

We schreven al dat 45-toeren platen perfect zijn als versiering. Je kunt ze ook gebruiken als uitnodiging. Plak daarvoor een grote ronde sticker in het midden van het plaatje en schrijf hierop de uitnodiging. Lukt het je niet om zoveel plaatjes bij elkaar te verzamelen dan kun je ook zwart karton gebruiken, cirkels uitknippen en de uitnodiging hierop schrijven.

leuke verkleedkleding

Kleding:

Het is leuk wanneer je gasten zich kleden naar het fiftiesthema. Voor vrouwen waren het lange rokken (met petticoats) in felle kleuren, blouses met kraag of een T-shirt en (heel belangrijk) een sjaaltje om de hals. Het haar zat in een hoge paardenstaart (kijk nog maar eens naar Grease) en een pony was een must. Kijk voor inspiratie hier en voor al je accessoires hier . We vergaten het bijna maar brede haarbanden waren in deze jaren niet aan te slepen. Overigens de zonnebrillen ook niet. Voor mannen was het iets eenvoudiger; een blauwe spijkerbroek, wit T-shirt, een zwarte leren jas en natuurlijk een zonnebril. Vergeet niet de vetkuif!

Eten en drinken voor een Fifties themafeest

Hapjes zijn geweldig eenvoudig: hot dogs, hamburgers, popcorn en frites. Voor drinken kun je milkshakes maken of flesjes fris in grote bakken ijs zetten. Punch werd in de jaren ’50 ook veel gedronken, zowel met als zonder alcohol. Op het web kun je ladingen recepten vinden. Super eenvoudig om te maken, je doet stukjes (blik)fruit in een grote schaal met het sap en vult het bij met drank naar keuze. Om te snoepen, kauwgom! In de jaren ’50 was dit het populairste snoep. Vul glazen schalen met kauwgomballen in felle kleuren (gelijk ook een mooie decoratie). Naast kauwgum werden in de jaren ’50 M&M’s en snoepkettingen ‘ontdekt’.

Muziek

Jaren ’50 en rock ’n roll horen bij elkaar; Elvis Presley , Buddy Holly, Jerry Lee Lewis, Bill Haley en Little Richard.

home © defeestartikelen.nl - leuke fifties themafeest tips