leuke feestartikelen

leuke feestartikelen
verjaardagsfeest
vrijgezellenfeest
trouwfeest
babyshower
geboorte
kinderfeestje
slingers
ballonnen
feestversiering
themafeest

leuke cadeau tips
leuke kado tips
leuke cadeautips
leuk verjaardagscadeau
jubileum oorkondes
leuk cadeautje

feest kaarten
verjaardag uitnodigingen
feest uitnodigingen
geboortekaartjes
jubileumkaarten
verjaardagskaarten
trouwkaarten
sinterklaas kaarten
kerstkaarten
felicitatiekaarten

leuke themafeesten
apres ski
eighties
fifties
griezel
halloween
hawaii
mexicaans
oktoberfest
seventies
sixties

themafeest spelletjes
apres ski spelletjes
eighties spelletjes
fifties spelletjes
griezel spelletjes
halloween spelletjes
hawaii spelletjes
mexicaanse spelletjes
oktoberfest spelletjes
seventies spelletjes
sixties spelletjes
Leuke black and white themafeest tips. Een Black & White themafeest, bijna een klassieker onder de themafeesten. Geschikt voor een verjaardag, een jubilieum, een personeelsfeest of een klein feest met vrienden. We geven je enkele ideeën voor een geweldig Black & White feest.

Decoraties voor een Black & White themafeest

Zwarte en witte ballonnen, slingers, vlaggenlijnen en serpentines. Maak in een grote ruimte trossen met ballonnen en bind ze samen met een zilveren lint. Zilver is daarnaast een goede tegenhanger voor al het wit en zwart. Je kunt een mooie ballonnenboog maken met zwarte, witte en zilveren ballonen. Eventueel laat je gasten binnenkomen via een zwarte of witte loper.
Zoek naar mooie zwarte kandelaars en combineer ze met witte kaarsen, of andersom. Grote witte kunstbloemen in zwarte vazen geven een prachtig dramatisch effect. Voor de tafels zwarte kleden met witte servetten en servies. We schreven het al, zilver geeft een mooi contrast met zwart en wit en geeft een beetje schittering aan je decoratie. Je kunt ook kiezen voor een andere contrastkleur. Bij een verjaardag bijvoorbeeld een lievelingskleur van de jarige. Houd het wel bij één contrastkleur en laat die kleur terugkomen in kleine details, zwart & wit moeten de belangrijkste kleuren blijven.

Uitnodigingen voor een Black & White themafeest

Maak in je uitnodiging duidelijk dat het om een Black & White themafeest gaat en dat je het op prijs stelt wanneer iedereen zich aan de ‘dresscode’ houdt. Daarnaast, wordt het een meer formeel feest of juist informeel. Met andere woorden, is een wit T-shirt met zwarte spijkerbroek voldoende of wil je kostuums zien en cocktailjurken.

leuke verkleedkleding

Kleding voor een Black & White themafeest

Je hebt een uitnodiging gekregen voor een Black & White feest, wat trek je aan? Wanneer er verder geen kledingadvies staat kun je eigenlijk aantrekken wat je wilt behalve dat het zwart en wit moet zijn. Zilver kan hier trouwens ook prima bij maar gebruik dat alleen in accessoires. Staat er bijvoorbeeld ‘black tie’ dan moet je iets meer moeite doen, niet iedereen heeft een smoking in de kast hangen maar huren kan altijd. Overigens, maar dat is meer voor de organisatie, kun je de heren vragen in zwart te komen en dames in wit (of andersom).
Informele kleding voor een Black & White themafeest vind je hier.

Muziek voor een Black & White feest

Waarom geen playlist maken die perfect past bij je thema? Enkele songs die hier passen: Black or White van Michael Jackson, Black and White van INXS, Men in Black van Will Smith, Black Magic Woman van Santana, Zwart Wit van Frank Boeijen, Fade to Black van Metallica, White Wedding van Billy Idol.

Eten & Drinken voor een Black & White feest

Hier komt je grootste uitdaging, hapjes en drankjes met als hoofdkleuren zwart en wit. We beginnen met de drankjes (altijd een goed begin). Als welkomstdrankje een mooi glas met witte champagne. Leuke cocktails zijn een White Russian, Black Russian of White Chocolat Martini. Recepten hiervoor zijn volop online te vinden. Voor een niet alcoholische cocktail kun je proberen om Virgin Banana Colada’s te maken. Voor frisdrank is 7-up wel het meest thematisch
Kleine sandwiches, van natuurlijk wit brood of donker brood passen perfect in het thema. Toastjes met een witte bonendip of maak een tapenade van zwarte olijven voor toast of stokbrood. Zoete gerechten zijn meestal iets eenvoudiger. Cupcakejes met witte marsepein, koekjes met een witte icing, vanille of chocoladebrownies en natuurlijk Oreo’s. Je kunt een grote witte taart versieren met zwarte Oreo’s, heel simpel om te maken. Om het helemaal af te maken grote potten met snoep in zwart/wit. Eventueel kun je kleine zakjes klaarleggen waarin gasten hun snoep kunnen scheppen. Ook gelijk een leuk ‘bedankje’ voor gasten om mee te nemen.

home © defeestartikelen.nl - leuke black and white themafeest tips